Crònica del LÍBAN: Coses de Beirut

Líban_ Castell del Mar_SaidaEn Ferran Canet viu al Líban des de gener de l’any 2008 i des d’allà publica el bloc “Coses de Beirut” una finestra oberta a aquest país i a la situació del  Pròxim Orient, un interessant acostament a una altre visió de la realitat d’aquesta rica, fascinant i complexa societat, que com ell mateix defineix: “.. és un exemple vivent del què pot ser la multiculturalitat, i del què difícilment serà…”. Gràcies a la seva col·laboració i amabilitat durant els propers mesos anirem publicant a la web alguns fragments i notícies de “Coses de Beirut” i per començar us volem convidar a gaudir d’una sel·lecció d’imatges de la seva estada i a llegir una de les seves entrades publicades a finals d’agost, Fent de guia pel Líban:

“Aquestes últimes setmanes les he passades amb un grup d’estrangers (estrangers al Líban…) que participaven en un curs prop de Batroun. A més de l’experiència sempre interessant de compartir el temps amb gent de diferents orígens i interessos he pogut gaudir fent d’amfitrió en unes quantes ocasions. M’he trobat, amb certa sorpresa, presumint de les virtuts libaneses i dissimulant els defectes. I m’hi he trobat molt còmode.

La gent ha acabat contenta amb l’experiència. Els motius són abundants i variats: des dels gastronòmics fins als culturals, passant per les estones de mar, les cerveses a Byblos, les visites a Tir, Sidó, Baalbek, Trípoli, Beirut… o les postes de sol que ofereix diàriament la casa on estàvem (Al Tilal). La veritat és que ha estat un luxe, però sense res luxós!

Ensenyant racons libanesos has de fer l’esforç per recuperar la sorpresa inicial, la que impressiona durant uns quants dies, per intentar mostrar tot allò que quan un arriba sorprèn. I quan toca explicar coses del Líban te n’adones de quantes coses normals resulta que no ho són tant (de fet, per a un mateix, fins fa poc temps, tampoc ho haurien estat!)…”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s