Conferència: “Kirguizistan 2010”

Una nova i interessant activitat de l’Observatori d’Àsia Central: Conferència “El Kirguizistan 2010

El motiu d’aquesta conferència és fer conèixer el Kirguizistan i la naturalesa del conflicte que actualment desestabilitza no només el país sinó tota la regió centreasiàtica. Fins fa pocs anys, el Kirguizistan era considerat un referent a segui per al desenvolupament de la democràcia en els països exsoviètics d’Àsia Central. Malgrat tot, la corrupció creixent del govern de Kurmanbek Bakiyev i la degradació dels drets i les llibertats dels ciutadans han desembocat en una forta inestabilitat del sistema de govern del país. Després dels disturbis aparentment espontanis d’abril del 2010, un govern provisional dirigit per la líder de l’oposició, Roza Otunbayeva, va prendre el poder: va prometre eleccions legislatives i canvis a la Constitució per reforçar el control del Parlament en detriment de la figura del President.

El Kirguizistan viu aquests dies un dels episodis més crítics des de la seva independència. La conferència comptarà amb la presència de dos experts en Kirguizistan que ens faran una presentació general del país i ensdonaran la seva opinió sobre el present i el futur del país centreasiàtic i tindrà lloc el proper dilluns 12 de juliol de 2010, de 19.30 h a 21.00 h a la Casa Àsia · Sala Samarcanda (Av. Diagonal, 373 ·  Barcelona) i amb la presència de:

–  Altishka Baibekova, presidenta de l’Associació Hispano-Kirguís “Sumalak” i

Nicolás de Pedro, investigador del CIDOB i becari Ruy de Clavijo de Casa Àsia 2009,

i com a  moderadora d’Aurèlia Mañé Estrada, directora de l’Observatori Àsia Central.

Per més informació i la confirmació de l’assistència: info@asiacentral.es · 93 368 49 09 / www.casaasia.es · www.asiacentral.es

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s