19 de Gener: Presentació de la Caravana Picartistas

El proper 19 de gener a les 19 h, al CIAJ (c/Sant Oleguer, 6. Barcelona) es presenta la CARAVANA PICARTISTAS, un projecte artístic i solidari (que té el  nostre suport) que durant tres anys viatjarà per més de 10.000 quilòmetres per la Ruta de la Seda, des de l’Índia tot creuant la serralada de l’Himàlaia fins arribar a les costes de la Mediterrània, utilitzant el teatre social, la pantomima, la música i el turisme responsable com a formes de comunicació i supervivència.

Aquest caravana, composada per uns bons amics de la nostra associació, parteix a finals del mes de gener però abans, el dia 19, tenim l’oportunitat de conèixer una mica més el seu  projecte i compartir il·lusions i somnis…  i us hem de dir que realment valdrà la pena… US HI ESPEREM !!!

Però si voleu anar fent boca, us convidem a llegir algun fragment del projecte:

“La Caravana Picartistas és un projecte d’intercanvi cultural, altruista i nòmada que lluita per la llibertat mental, física i oral.  Les eines principals son la creativitat, el respecte i la senzillesa, motivats per la curiositat de conèixer mes enllà de les quatre parets que ens envolten.

A partir d’una experiència anterior a Àsia (Nepal, Índia i Sud-est asiàtic) vam descobrir una nova manera de viatjar. Una filosofia basada en la interacció real i quotidiana amb les diferents poblacions que es va convertir en la protagonista de les nostres passes. Una filosofia molt allunyada de l’estereotip de turisme consumista o de les típiques vacances organitzades.  Afalagats i agraïts, teníem la necessitat de donar alguna cosa a canvi de tan gran i sincera hospitalitat. Llavors va néixer la idea de la Caravana Picartistas.

Caravana Picartistas és un concepte diferent i revolucionari de viatjar. És una barreja de malabars, pantomima, representacions de teatre… inspirats en la passió que ens mou a compartir.  Es podria dir que el nostre és un grup de pallassos i bufons que viatgen en un acolorit carnaval quixotesc, amb objectius humanitaris i absolutament desinteressats, que viatja a indrets allunyats, intentant trobar la complicitat en totes les persones que trobem pel nostre camí.

Aquesta aventura la farem quasi tota a peu, començant des de l’Índia tot creuant la serralada de l’Himàlaia fins arribar a les costes de la Mediterrània, més de 10.000 quilòmetres de distancia, utilitzant el teatre social, pantomima, musica i el turisme responsable com a forma de comunicació i supervivència.  Caravana Picartistas és un projecte independent, finançat totalment pels components de l’equip, sense cap mena d’ajut econòmic d’organitzacions públiques o privades.  El camí es fa a peu, usant animals de tir com ara ases o camells per a dur el material per a les actuacions i les nostres provisions. També recollim animals abandonats o malalts que es vulguin anar afegint a l’expedició. El motiu de realitzar el viatge a peu és conèixer millor els llocs per on ens movem, assimilar millor les característiques del nostre entorn, conèixer millor els seus habitants i poder gaudir, sense presses de la bellesa del paisatge.

És una manera d’empatitzar amb l’entorn i amb la seva gent. Cosa que ens permetrà anar descobrint la realitat i la situació religiosa, política i social de cada lloc per tal de donar un enfocament determinat als nostres espectacles i acomodar-los a la gent a qui van destinats”.

També podeu visitar la seva web, el seu facebook: Caravana Picartista o veure aquest video, que de ben segur us agradarà…

La Caravana from Sebastian Vilarino on Vimeo.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s