Qui som

L’any 2007 un grup de persones decidim constituir AMU DARIA, Associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda, per tal de fomentar l’intercanvi cultural entre Catalunya i els països d’aquesta Ruta i especialment amb Àsia Central.

Som persones viatgeres o persones nascudes a l’Àsia Central o als països de la Ruta de la Seda, interessades per la història i l’art, apassionades per la fotografia, enamorades dels relats de viatges, de les llegendes i de les tradicions… i sobre tot, persones amb ganes de descobrir, compartir i aprendre dels pobles i cultures de la Ruta de la Seda: Turquia, Pròxim Orient, Caucas, Iran, Afganistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kirguizistan, Kazakhstan, Tadjikistan, Pakistan, Xinjiang, Tibet, Mongòlia i Xina.

Ens dediquem a donar a conèixer aquesta realitat mitjançant viatges a l’Àsia Central, conferències i xerrades (com per exemple, sobre la Ruta de la Seda, l’Afganistan, el Kirguizistan, Ladakh, Mongòlia, l’Uzbekistan, el Pakistan, etc.), exposicions d’art o fotografia, espais gastronòmics, celebracions tradicionals (com el Nouruz), edició d’un calendari, sessions de cinema, concerts o actuacions musicals, tallers de jocs tradicionals (com el togyzqumalaq), sessions de narracions de contes, venda de productes, activitats d’oci, etc. i a promoure projectes de cooperació internacional i cultural amb aquests països.

Si voleu col·laborar amb nosaltres o participar en les nostres activitats ens podeu escriure a: info@larutadelaseda.cat

 

 

 

.

 

Si voleu saber més, alguns de nosaltres (membres i col·laboradors) tenim blocs i relats dels nostres viatges i interessos. Aquí teniu uns quants:  Més Enllà (de LLuís Bono i Núria Borràs), El último Bazar (de Germán Aguilar),  La Ruta de la Seda (d’Olivier Soriano), Coses de Beirut (de Ferran Canet), Els viatges (d’en Xavi Tarafa), El gat Balcànic (de Jordi Castellanos i Nàdia Ayasreh),  Pels Camins del Món (de Núria Borràs), Viatge a l’Orient (d’Eduard Balsebre), Sensacions de Seda (de Víctor Molero) o El blog de Susana Tornero, narradora.