2010

2010 / Novembre i Desembre/ Catalunya i Espanya: Edició, venda i distribució del CALENDARI 2011 de la nostra associació amb disseny de Victor Molero i amb imatges de Turquia, Georgia, Iran, Afganistan, Uzbekistan, Kirguizistan, Xinjiang i Xina obra de Germán Aguilar, Lluís Bono, Victor Molero, Jordi Castellanos, Eduard Balsebre i Xavi Tarafa.








2010 / Novembre / Barcelona: Conferència “UN VIATGE REAL A UN MÓN IMAGINARI. EL VIATGE DE MARCO POLO” a càrrec de Josep Maria Pascual i lectura pública i ininterrompuda del llibre de les Meravelles de Marco Polo, organitzada per Fent Història, Associació Catalana d’Estudis Històrics.

2010 / Octubre/ Barcelona: Participació de Tanzilya Faizullaeva en el programa Tots x Tots de l’emisora pública COM Ràdio dedicat a l’ÈTNIA KIRGUÍS (enllaç per escoltar l’entrevista).

2010 / Octubre / Ladakh: El 10 del 10 del 2010 va tenir lloc a Ladakh el LIVE TO LOVE amb la participació de la Núria Borràs i en Lluís Bono i amb l’objectiu de batre el record Guinness de plantació de més arbres en 1 hora (més info a Drukpa Council).








2010 / Octubre / Barcelona: Xerrada “DESCOBREIX EL PAKISTAN, A L’ESQUENA DEL MÓN” a càrrec de Paco Rosés en el marc del projecte “Coneguem el Món“.

2010 / Octubre / Catalunya: Participació d’Elmira Abdikanova, Xavi Canillas, Sònia Rigola i Eduard Balsebre en el programa KARAKIA de Televisió de Catalunya dedicat a la gastronomia d’Almati i el KAZAKHSTAN: No fa tant de temps, la Ruta de la Seda passava encara per Almati, la regió del Kazakhstan on va néixer l’Elmira. Les seves tradicions, hereves de la cultura nòmada, conserven moltes creences d’arrel xamànica. (veure video a partir del minut 18’05).

2010 /24, 25 i 26 de Setembre / Barcelona: En el marc de les Festes de la Mercè de l’any 2010 van disposar d’un ESTAND PER LA VENDA DE PRODUCTES ARTESANALS I LITERATURA DE LA RUTA DE LA SEDA a la 15a Mostra d’Associacions de Barcelona (Mercè 2010): Tres dies dedicats a la venda de productes sobre la Ruta de la Seda (Kirguizistan, Turquia, Panjab, Síria, Mongòlia o Uzbekistan) i amb la visita de milers de persones. (Imatges del dia 24, del dia 25 i del dia 26)








2010 / Setembre / Barcelona: Xerrada “DESCOBREIX EL NORD DE L’AFGANISTAN” a càrrec de Xavi Tarafa i Manel Garcia Biosca-Dinkowitz en el marc del projecte “Coneguem el Món“.

2010 / Agost / Madrid: Trobada de treball i acords de col·laboració entre Amu Daria i l’associació hispano-kirguís Sumalak.

2010 / Juny / Barcelona: Xerrada “DESCOBREIX LA RUTA DE LA SEDA” a càrrec de Germán Aguilar i Victor Molero en el marc del projecte “Coneguem el Món” (imatges de la conferència).

2010 / Juny / Barcelona: Sessió de CONTES DE LA RUTA DE LA SEDA a càrrec de Susana Tornero. Narracions orals del Balutxistan, els contes d’arrel persa del Panjab o les divertides històries del mestre Nasreddín arribades des del cor de la milenària Bukharà a l’Uzbekistan… (Tercera activitat del Barcelistan –Imatges de la sessió-).








2010 / Juny / Barcelona: EXPOSICIÓ DE PINTURA “MIRADAS DE LA RUTA DE LA SEDA” de Silvia Ailén Maisonave al bar Soho del barri de Sants de Barcelona.

2010 / Març / Barcelona: Celebració del NOORUZ (”nouruz” o “no ruz”, nou dia – l’any nou a Iran, Àsia Central, algunes zones de Turquia, l’Azerbaijan, l’Afganistan i altres zones d’Àsia- ) mitjançant un sopar el 20 de març coincidint amb l’arribada de la primavera (Segona activitat del Barcelistan –imatges i video del sopar-).

2010 / Gener-Maig / Barcelona: Exposició de fotografies “MIRADES DE LA RUTA DE LA SEDA” en el Bar Soho del barri de Sants.

2010 / Gener / Barcelona: Celebració del primer BARCELISTAN, espai de trobada a la ciutat de Barcelona on periòdicament totes aquelles persones interessades per l’Àsia Central, i com no, de persones establertes arreu de Catalunya d’origen centre asiàtic, coincidim per escoltar música, compartir una copa, veure una pel·licula o gaudir d’una exposició de fotografies (imatges de l’acte i llistat de propostes de futures activitats).








2010/ Gener – tot l’any / Barcelona – Madrid: Des de gener participem conjuntament amb l’associació hispano-kirguís SUMALAK en el projecte ART NÒMADA, projecte solidari amb el Kirguizistan, per la distribució i comercialització de productes artesanals procedents d’Àsia Central, elaborats per mestres de diversos oficis que han aconseguit mantenir unes tradicions centenàries en greu risc de desaparició avui en dia. ART NÒMADA manté un contacte preferent amb CACSA (Central Asian Crafts Support Association – federació d’artesans que ha rebut el reconeixement de la UNESCO per la seva tasca) dedicada al manteniment de tècniques tradicionals i a la inserció social de sectors en risc de marginació.

Deixa un comentari