Videos

Gastronomia del Kazakhstan
Karakia, programa de Televisió de Catalunya:  No fa tant de temps, la Ruta de la Seda passava encara per Almati, la regió del Kazakhstan on va néixer l’Elmira. Les seves tradicions, hereves de la cultura nòmada, conserven moltes creences d’arrel xamànica. Amb la participació d’Elmira Abdikanova, Xavi Canillas, Sònia Rigola i Eduard Balsebre (veure video a partir del minut 18’05).
 
 
 
 
 
 
Nooruz 2010
Video realitzat per en Daniel Rincón en el marc de la celebració de l’any nou, Nooruz, organitzat per Amu Daria, Associació per a la promoció cultural de la Ruta de la Seda, que va tenir lloc el 20 de març del 2010.
 
 
 
 
 
 
El poema de los átomos, de Bab’Aziz
Banda sonora: Pel.lícula Bab ‘Aziz. (Armand Amar)
Canción: El poema de los átomos
Cantante: Haroun Teboul
Poeta: Rumi o Attar
 
 
 
 
 
 
Embajada a Tamorlán, Ruy González de Clavijo
Histórica embajada diplomática castellana del siglo XV a la corte del gran turcomano Tamerlán, en la mítica ciudad de Samarcanda. Relat d’Olivier Soriano publicat al seu blog  Silk Road Legend
 
 
 
 
 
 
Manas
Video realitzat per la UNESCO on se’ns presenta el poema èpic kirguís Manas, els seus narradors orals, els manaschis, i les diferents tradicions i esdeveniments que acompanyen aquesta cultura.
 
 
 
 
 
 
Tadjikistan, a BTV
Un viatge pel Tadjikistan i per les muntanyes el Pamir, el sostre del món, amb la participació dels viatgers Eduard Balsebre i Xavi Tarafa.
 
 
 
 
 
 
Registan a Samarcanda
Imatges de la plaça del Registan en el cor de la ciutat de Samarcanda (Uzbekistan).
 
 
 
 
 
 
L’astut Aldar Kose
En Roger Corominas és el lladre de guants blancs que durant els mesos de març, d’abril i de maig de l’any 2009 va fer la gravació de 13 contes pel programa Hola nens ! de Barcelona TV. Aquest conte forma part de la tradició del Kazakhstan.
 
 
 
 
 
 
Kirguizistan 2010
Xerrada a càrrec de Nicolas de Pedro i Altishka Baibekova que va tenir lloc a Casa Àsia al juliol del 2010: Fins fa pocs anys, Kirguizistan era un referent a seguir per al desenvolupament de la democràcia en els països ex soviètics. No obstant això, la creixent corrupció i la degradació dels drets i llibertats, han desembocat en una forta inestabilitat del sistema de govern del país.
 
 
 
 
 
 
¿Qué seré?
Un hermoso poema del poeta Rumi: ¿Qué Seré?

Deixa un comentari